Zijn we hier echt nog maar twee weken?

1
460
Selina Playa Venao

En dan is onze tweede week in Panama ook alweer voorbij. Zonder dat je erbij stilstaat, vliegt de tijd. Hoewel onze eerste week best vol zat, is onze tweede week daarentegen heel erg rustig geweest. We worden eigenlijk gedwongen om een moment van rust te pakken en het drukke ritme van Nederland echt even los te laten. We zijn hier tot en met aanstaande zaterdag dus ook week drie zal lekker rustig zijn. 

Shuttle naar Playa Venao

Op maandag stapten we om negen uur in de shuttle naar Playa Venao. Google Maps vertelde ons dat het zo’n vijf en half uur rijden was. De koffers werden op het dak geknoopt door de chauffeur (arme man, ze waren heel zwaar). Toen we compleet waren, konden we gaan. We zaten met vier Israëliërs in het busje. Het blijkt namelijk dat Playa Venao is gesticht door een groep investeerders uit Israël in 2006. Veel Israëliërs trekken hier dus heen om te surfen en vakantie te vieren. Zoals wij Nederlanders naar bijvoorbeeld Curaçao gaan om vakantie te vieren, gaan zij blijkbaar naar Panama. Nooit geweten. 

 

Huisjes Selina

Onderweg zijn we nog even gestopt om te eten en in Pedasi ook nog even om geld te pinnen. In Playa Venao zijn niet zoveel faciliteiten en dus ook geen pinautomaat. We overnachten in het Selina hostel, direct aan het strand en met allemaal gekleurde huisjes op het terrein. Het strand is wel even anders dan het strand aan de Caribische kant; veel golven en het zand is er donker. Maar ook hier is het tropisch warm hoor! 

Strand Playa Venao

Playa Venao is een kleine dorpje in het zuiden van Panama aan de Pacifische Oceaan. Veel surfers trekken hierheen, omdat er (blijkbaar) uitstekende condities zijn voor een gave surfervaring. Er worden hier wel een aantal tours aangeboden in de omgeving, maar wij vinden ze een beetje overpriced voor wat je ervoor krijgt. Gaan we dus niet aan beginnen. Wel hebben we een hiking trail gelopen naar een waterval. Een tochtje van ongeveer anderhalf door de jungle achter een eco resort. Het was echt prachtig, maar ook vermoeiend. Onze eerste dieren zijn gespot: aapjes en een kolibri. We trekken binnenkort nog de echte jungle van Panama en straks ook die van Costa Rica in, dus dit was een leuk voorproefje. Alhoewel we nog wel even moeten werken aan onze conditie. 

Jungle Trail

Onze dagen bestaan verder uit werken, koffie drinken, strandwandelingen maken en lezen. Er zijn hier een aantal leuke pop-up cafeetjes met goede wifi. Hier zitten we geregeld even met een goede bak koffie en onze laptops. Toen we onze reis aan het plannen waren, hebben we afgesproken dat we niet alleen maar van hot naar her zouden vliegen. Dat we ook momenten van rust zouden inplannen en wat langer op één plek zouden blijven. Playa Venao is daar dus een uitstekend plek voor. 

Komende zaterdag reizen we door naar Boquete voor een aantal dagen. Dit is de plek waar je moet zijn voor de Panamese koffie, voor de jungle en voor de bergen. We kijken hier ontzettend naar uit. 

Zonsondergang

Is het dan allemaal rozengeur en maneschijn zou je denken? Echt niet!
1. Ons bed kraakt, ENORM! Je hoeft je teen nog maar op te tillen en het hele gebouw is wakker.
2. Ook hier regent het wel eens. Bijna dagelijks. Het blijft wel warm gelukkig.
3. We worden enorm lek gestoken door hele kleine vliegjes. Jeuk is aan de orde van de dag.
We klagen niet hoor en nemen al deze ongemakkelijkheden graag voor lief. Er zijn wel ergere dingen op de wereld gaande…

 

TIP! Wil je onze route een beetje volgen? Dat kan! We hebben op de website een reisschema/tijdlijn toegevoegd. Ook kan je bovenaan de pagina onze huidige locatie vinden. Klik je deze plaat aan, dan laat Google Maps je zien waar dit is. 

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in